Skräp

Som säkert de flesta av er såg så la vi igår upp en bild på Instagram från stranden här i Canggu. Med allt skräp. Jag har ett tag vetat att det är skräpigt på stränderna och i havet här, framförallt under regnperiod då allt skräp inne i stan driver ut i havet när det regnar. Man har ju också sett bilder på en surfare som står i en våg av plast. Men ändå så fattar man inte riktigt. 
 
Vi gick ner på stranden precis efter high tide och havet har precis vänt och lämnat allt detta skräp efter sig. Det gör så ont i en att kliva runt i det och inse att det är vi människor världen över som på riktigt slänger saker på marken som sedan åker ut i havet och förstör allt levande däri. På vissa ställen här i Canggu är vattnet som kommer från gatorna ut i havet så förorenat så att havet närmast stranden är förorenat. Antar att de är därför du får "BaliBelly".
 
Varje dag efter high tide kommer det ett gäng och städar. Krattar ihop skiten och bär bort det. Efter nästa hightide ligger det nytt skräp. Dag ut och dag in.
 
 
#1 - - Mormor Vivi:

Såå tråkigt! Men ni verkar må bra nu och det är väl inte där ni surfar?
Kramar!


Svar: Vi mår mycket bättre :) tyvärr så är det ett av ställena som vi(Måns) surfar på. Kramis!
restlesstories

#2 - - Charlotte :

Tragiskt . Människor korkade 😕