Favoriter - del 1

Nu känns det som att det var en evighet sedan vi var i Frankrike så mina minnen börjar få luckor. Jag kan inte riktigt minnas vilken ordning vi varit på alla platser och vissa platser verkar jag ha förträngt helt och de kommer tillbaka först när Måns påminner mig om dom. För mig har det sedan Frankrike varit så mycket intryck så att jag inte klarar av att hantera allt just nu. Är därför väldigt glad att jag regelbundet skrivit vad vi pysslat med. 

Min tanke är att jag ska skriva om olika favoriter under resan, det kan vara en plats, ett surfsession, en måltid, en konversation eller lite vad som helst. En lång text som delas upp i flera inlägg om vad vi har uppskattat mer än annat under tiden vi varit i Europa. 

Först, vi åker ju en hel del bil. Det blir många timmar i bilen stillasittandes, många diskussioner som blir djupa och lika många meningslösa som handlar om absolut ingenting, musik, podcast osv. Men, favoriten från bilresorna är de gånger vi båda sitter tysta och blickar ut på den natur vi åker genom och vi ser något som vi börjar fundera på. Varför är det så? Hur blev den så? Vad är det där för ställe? När en nyfikenhet väcks och vi börjar ta reda på saker och lär oss saker. Vi har lärt oss om orografiska moln, vingårdar, korkekar, städer, företag, fåglar. Vi kan tillexempel dela med oss av att hälften av världens kork kommer från Portugal och en korkek lever i 200 år vilket betyder att den kan skördas ca 20 gånger under en livstid. Det vet vi för att vi åkte igenom ett landskap i Portugal som hade väldigt mycket träd, som Måns tyckte såg ut som korkek och vi blev nyfikna på varför de har så många korkekar.

Från två av våra längre körningar
 
Visa fler inlägg