Veckopeng

Varje måndag morgon ger vi oss själva veckopeng. Vi ska ju vara borta och resa väldigt länge och har sparat ihop väldigt mycket pengar för att kunna göra den här resan. Dock så är ju inkomsten slut nu en tid framöver och vi gjorde precis innan vi åkte en veckobudget. Hur mycket vi tillsammans kan göra av med varje vecka. 

Så måndag varje vecka får vi våran veckopeng som ska räcka hela veckan. Har vi då på måndagen kvar lite från förra veckan låter vi det ligga kvar och lägger över så mycket så att vi får den summan vi har bestämt att vi ska hålla oss till. Vi har varit duktiga och hållt oss till budget varje vecka och får nästan alltid runt 500kr kvar, även de veckor vi bott på hotell och kört mycket.

Nu har vi bytt land till Portugal, Ponchos hemland och även det land som ingen av oss tidigare varit i. Sista dagarna i Spanien, Galicien var riktigt bra och vi såg som tidigare nämnt de finaste platserna än så länge på resan. Vi blev tvugna att köra ner en bra bit i Portugal redan idag då en skogsbrand nånstans i Galicien lämnade rökmoln över hela Norra Portugals kust! Så nu är vi ca 2 timmar norr om Lissabon och har plan på att hänga i den här mysiga staden nu några dagar.

En kväll i Galicien tog vi fram kamera och stativ och försökte oss på lite nattfotografering. Reslutatet blev bra för att vara första gången.