Utflykten - del 2 Amed

Så efter en lång moppetur i spöregn kom vi in i byn Amed. Vi hade inte bokat rum någonstans så vi åkte runt lite och efter en stund stannade vi på ett ställe som egentligen var lite för fint och lite för dyrt. Men efter att ha suttit i spöregn och frusna i 2 timmar tyckte vi att det var värt det. Och det var jättefint och jättemysigt.
 
Vi var de enda gästerna på hotellet. Och hela byn var folktom. Man märkte på antalet hotell och dykställen att det brukar vara ett livligt ställe med mycket folk. Men det var tomt och dött. En del turister såg vi, men långt ifrån tillräckligt för att alla restauranger, hotell och shoppar ska kunna gå runt. Allt på grund av vulkanen. Man kan inte låta bli att tycka synd om all lokalbefolkning som jobbar och driver buissness där.
 
Vi duschade i alla fall varmt, kollade på film, åt god mat och sedan sov vi gott. På tisdagen tog jag sovmorgon och Måns yogade på takterassen. Vi åt en snabb frukost och sedan skulle vi snorkla.  Vi hyrde utrustning och gick ner på stranden precis framför hotellet. Hoppar i och vi ser ingenting. Sikten är väldigt dålig och man ser knappt sina fötter. Ingen ide att snorkla. Upp igen. Förmodligen på grund av allt regn som kom dagen innan.
 
Vi tog det lugnt, badade i poolen, duschade, kollade lite TV, innan vi checkade ut och började åka hemåt igen. Den här gången blev moppeturen på 2,5 timme.
 
Trots att det inte blev någon bra snorkelupplevelse så är vi väldigt nöjda med trippen. Det var så roligt att se norra delen av Bali. Vi har bara åkte runt på södra delen tidigare. Vi åkte igenom mycket häftig natur. Vet att vi kommer åkta tillbaka norrut nästa gång vi är på Bali.
 
Det är den aktiva vulkanen Mount Agung som syns i bakgrunden, även på snorkelbilderna.