Fiji

Nu har vi varit på Fiji i fem dagar. Det har inte riktigt varit som förväntat. Eller egentligen hade ingen av oss förväntat oss något speciellt. Men vädret har varit tråkigt ända sen vi kom hit, det har inte varit några superbra vågor (but still, vågor att surfa som var bättre än alla vi surfade i Nya Zeeland), det finns inga stränder eller restauranger i närheten av där vi bor och allt (saker att göra, typ surfresor, snorkeltur osv) är väldigt dyrt.
 
Vill inte låta allt för negativ, vi är ju ändå på Fiji. Det är varmt, vi bor precis vid havet, njuter av att göra ingenting, bor 20 minuter från Cloudbreak (som är en världsklassvåg på ett rev mitt ute i havet, googla) och umgås med massor av surfmänniskor. Dock så hoppas vi på att vind och regn lägger ner snart och att solen kommer fram, samt att swellet förbättras en del. 
 
Så de första dagarna här på Fiji har vi inte gjort mycket alls. Måns åkte ut med surfbåten en gång, vi har tränat en gång, sovit/vilat mycket (utmattande att resa...) och igår var vi på utflykt med några från hotellet. Vi åkte bil till en stad ca 1 timme bort för att surfa. Det var en våg som låg på en strand och för att komma till stranden gick man över en stor sanddyna. Jag fotade alla, killarna, som var i och surfade.
 
Planen är väl att ta det lugnt i några dagar till och se hur vädret blir innan vi bokar in nån liten snorkeltur och kolla-på-andra-öar-tur. Det är skönt ändå, vi har det bra och vi trivs!
 
Här kommer bilder från våran utflykt.
 
Det är en mycket mer "bergig" ö än vad jag hade tänkt mig, vilket ger den minst lika fin natur som på Nya Zeeland.
Detta är bild från slutet av vägen till sanddynan. Våran förare var galen och tyckte om att tävla mot den andra bilen. På vägen hem i regnet fick vi be honom att sakta ner för vi vill inte krascha...
På väg över dynorna.
Efter surfet åkte vi med våra galna indiska chaufförer till deras indiska "restaurang" och åt BBQ. Jag fick valde fisk och fick en hel fisk, med ögon och mun och allt. 
Och här kommer några av alla de surfbilder jag tog.
Återkommer igen när vi har hittat på lite mer saker och när solen har kommit fram. Tänkte vänta med att ta kort på hotellet tills det är sol. Hoppas ni mår bra hemma i Sverige. 
KRAM
 
Måste också bara tillägga att det finns en kattunge här som älskar oss lika mycket som vi älskar den. SÅ söt! Någon som vill att vi skickar hem den?
 
#1 - - Charlotte :

Och vad hände med rapporteringen om hajarna?😕