Spadag

Vill bara börja med att säga att efter mitt senaste inlägg om en ganska tuff start så kände jag att det började vända lite. Nu känner jag att jag är påväg tillbaka lite. Skönt är det eftersom att det nu bara är en dryg vecka kvar tills stopp två på resan.

Igår spenderade vi nästan en hel dag på moppen. Åkte inåt i landet för att filma natur, lokalbefolkning och djur. Ska lägga ut och skriva mer om det vid ett senare tillfälle, Måns använder datorn för att redigera nästa film nu.

Idag tog vi tid för att besöka ett spa. Ett litet spa precis vid en flod som var svårt att hitta till. Så härlig miljö att spendera ett par timmar i. Verkligen avkopplande med spamusik sittandes i en fåtölj och kika ut över floden i väntan på att massagerummet blir klart. Vi båda tog en helkroppsmassage, Måns en sportmassage för surfare och jag en som inte var lika hård. Efter massagen fick man duscha i ett rum som var utomhus med fina tvålar och sen en kopp te vid floden igen. 

Besöket var verkligen behövligt för oss båda. Måns för massagens skull och jag för avkopplingens skull. Jag kände mig lite lättare och lite gladare efter besöket. 

Vill även tillägga att det varit galet åskoväder nån timme efter massagen. Som tur var var vi på rummet och kunde titta på åskan under tak. Se på vår instagramstory , @restlesstories heter vi om ni inte redan följer oss där! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

En tuff start

Nu har vi gjort en vecka av vårat 6 månaders långa äventyr. Tyvärr måste jag säga att det har varit en ganska tuff start för mig. Dels så är det jobbigt att tänka på alla där hemma som vi inte kommer träffa på så länge. Har funderat mycket på hur det kommer kännas och hur mycket jag kommer sakna alla. Har egentligen funderat mer på det än vad jag faktiskt saknar någon nu, hur mycket kan man sakna någon efter en vecka liksom?
 
En annan del som är jobbigt för mig är hemmakänslan. Jag känner ingen hemmakänsla här och har sedan vi kom hit varit rädd för hur jag ska må om den inte kommer. Jag är ganska säker på att den kommer att komma, men tror inte att den kommer komma först vi är på Bali. Det är som att jag redan saknar allt där hemma och alla där hemma bara för att jag vet att jag förmodligen kommer att göra det under resan.
 
Sen så är det faktiskt väldigt jobbigt att inte kunna äta gluten när man är på ställen där de inte vet vad en allergi är. Maten blir ensidig och tråkig och min mage har inte varit på topp. Det är nog också en stor del till att jag känner som jag känner för tillfället. 
 
Det är inte så att jag går runt och är ledsen och sur hela tiden, jag har roligt när vi surfar och tycker det är galet vackert överallt. Älskar fortfarande att ligga i solen och lyssna på en pod, att sitta på en takterass vid stranden och dricka en färskpressad limejuice. Men känner mig liksom inte riktigt där, inte riktigt närvarande. Men vi har precis börjat och jag känner att det är okej att ta första tiden av våran tid borta från hemma till att vara lite fundersam och instängd. Är helt säker på att det här kommer bli en underbar upplevelse och att jag kommer lära mig massor. Om mig själv, om Måns och om världen. Det ser jag fram emot.
 
 
 

Video från Europa

Vi har ju filmat en held del när vi åkt runt med busseni Europa. Nu har vi gjort en liten film med lite roliga klipp från de två månaderna i bussen. Det här är de klipp som kanske kan räknas lite som "bloopers" och det kommer inom någon vecka upp en film på allt fint material som vi fångade. Men till dess, kolla in denna:
 
 
Visa fler inlägg