Sista dagarna

De senaste och även de sista dagarna för oss här på Sri Lanka har varit ganska oklara och tråkiga. Det senaste dygnet har det vräkt ner regn non stop och igår kväll blev det även storm. Det resulterade i att både de städer vi hänger i är utan el och på rummet då såklart utan internet också. 

Utan internet hade väl inte varit något problem om vi inte hade behövt styra upp med vår Baliresa. Som ni säkert alla sett så har vulkanen bestämt sig för att få utbrott nu så flygplatsen har varit avstängd. Dock så är senaste beskedet nu att den är öppen och vi kommer kunna flyga dit ikväll som planerat. Håller verkligen tummarna för att den håller sig öppen!

Inte nog med väderkaos så har Måns fått ont i ryggen, i tisdags när han fyllde år så kunde han knappt röra sig. Idag, två dagar senare, så börjar det blir bättre. Sen så är det ju vågorna, som inte finns. Och detta väder har gjort att det idag är stora vågor överallt med bara massa stök från vinden. Måns säger att det är Sverige-surf.

Vill inte klaga allt för mycket men vi har blivit testade senaste dagarna och lärt oss en del som vi tar med oss till Bali nu. Idag blir det packa och invänta bilen till flygplatsen. 

(null)

(null)

(null)

(null)
Det har blivit mycket mat senaste dagarna som tröst och tidsfördriv. Mina favoriter är alltid frukostarna. Den övre bilden är Rice and Curry som är en lankesisk maträtt. 

Regniga dagar

Vi har verkligen inte haft bra väder senaste dagarna. Det började med att vi hade två dagar med sol och varmt på dagen och riktigt åskoväder på kvällarna. Efter det har det nu varit i typ 2-3 dagar regn och molnigt hela dagarna. Samtidigt så har Måns två brädor gått sönder och varit inlämnade på lagning och utan sol så kan man inte laga surfbrädor. Idag blev det ett par timmar sol som räckte för att fixa båda brädorna så det blev en kort kvällssurf för Måns.
 
Vi har försökt ta vara på de dagar utan sol och utan surfbrädor och filmat. Vi åkte iväg med moppen igår och filmade människor, djur och natur. Efter några timmar började det spöregna så vi satt på moppen säkert en timme påväg hem i regn och frös. Spenderade hela kvällen på rummet under täcket och värmde oss.
 
Idag har vi också filmat. Mer stadsmiljö och även båtarna i hamnen. Vi tog lunch på en restaurang som heter The Secret Beachbar, den är verkligen secret och det är en liten grusväg som är hålig och stenig upp på ett berg och sedan nedför på andra sidan. Vi passade även på att snorkla här och såg en hel del fina fiskar. Försökte filma dom också men det var ju som sagt molnigt så ljuset blev inte så bra. 
 

Video 2 från Europa

Nu är den andra videon från Europa klar. Den med allt lite finare material. Mycket drönarklipp. Kolla in den nedan och hoppas ni tycker om den. För det gör i alla fall vi!
 
 
Visa fler inlägg