Vad händer nu?!

Ja, nu är vi snart uppackade i lägenheten igen. Det är skönt att vara här. I ens egna hem, sova i sin egen säng, laga mat i sitt kök, duscha i sin dusch, ligga i morgonrock i sin soffa. Allt sådant som vi inte har gjort sedan augusti förra året. Det är härligt.
 
Vi är väldigt väldigt nöjda med hur vår resa blev och allt vi har fått uppleva. Det har varit väldigt roligt att skriva här på bloggen till och från och att använda vår gemensama instagram för att uppdatera er där hemma om hur vi har haft det. Det kommer även bli väldigt roligt för oss att senare i livet gå tillbaka och läsa om vad vi har gjort och hur vi tyckte att vi hade det just där och då. Det är guld.
 
Har funderat lite på vad vi ska göra med "restlesstories" nu när vi är klara med resan, och eftersom att resa är något som vi båda brinner för väldigt mycket har jag bestämt mig för att både bloggen och instagramsidan kommer att finnas kvar och kommer att användas varje gång vi gör en resa tillsammans. Kanske även om vi åker på nån mini-semester här i Sverige eller bara gör något gemensamt här hemma. Så om ni har tyckt om att följa oss, sluta inte. I alla fall instagram, där kanske det kommer något inlägg lite här och där. 
 
Och eftersom att jag själv har tyckt så mycket om att blogga senaste året så har jag startat en egen blogg där jag kommer skriva om min vardag med träning, mat och jobb. Följ mig gärna där om ni har lust, nouw.com/ebbaengstrom
 
KRAAAAM, jag lovar att vi hörs snart igen med nya äventyr!
 
  
  
 

Att komma hem

Och så var vi hemma. Hemma i Sverige, i Sandbankarna. I sol och värme. Med vår hund. Och hur känns det då?
 
  
Ja, frågan "Hur känns det nu då?" har vi väl fått minst 20 gånger sedan vi kom hem. Förståeligt, men efter så lång tid borta känns det som en för stor fråga för att svara på i förbifarten. "Hur känns det?" "Jo men det känns bra" mmmm.... Det känns så mycket, så mycket olika känslor, för mycket för att det ska räcka med att beskriva hur det känns i en mening. 
 
Så, nu frågar jag mig själv, Hur känns det att vara hemma?
 
När vi satte oss på flyget på Bali och vi hade ett 10 timmars och ett 6 timmars flyg så ville jag bara att det skulle vara över. Låt tiden gå snabbt, nu orkar jag inte vänta på att komma hem. Men vi båda sov oss igenom det flyget och på flyg nummer två kom det väldigt mycket känslor. Jag blev nervös för att komma hem. Nervös för att träffa mamma och pappa på flygplatsen. Nervös för att jag inte skulle bli glad över att komma hem. Nervös för hur det ska gå o jobba i sommar, hur jag ska trivas i lägenheten, hur jag och Måns ska kunna ha det lika bra som vi har haft det. Hur skulle det bli liksom? 
 
Nu när vi har landat och tagit ett par dagar till att landa i Sverige och umgåtts med Poncho och familj så känns det ganska skönt. Det är ju tråkigt att inte vara på Bali, men vem tycker inte det?! Vi var i våran lägenhet i fredags och det kändes jätteskönt att komma in där och jag blev väldigt pepp på att flytta in och göra fint igen. 
 
Det som jag fortfarande kan känna lite oro för är hur det ska bli att jobba igen. Och jag känner mig lite orolig för att vi ska hamna i en vardagsrutin som vi hade innan vi åkte, som kanske inte var den roligaste. Lite oro för att jag ska vantrivas på jobbet och alltid drömma om något bättre. 
 
Men, jag är också nyfiken och ser fram emot att börja jobba, att skaffa en ny vardag, äta ny typ av mat, byta ut garderob, göra mer saker med Måns i en vardag och bara försöka njuta mer av att vara. Det ska bli kul att jobba och göra lite nytta på dagarna samtidigt som man får en inkomst igen. Och i höst börja handla lite nya möbler, ny inredning, redskap för att laga den typ av mat vi önskar. 
 
Ja, det känns skönt och spännande. Vi är så jäkla nöjda med hela den här resan. Det har varit det bästa som hänt oss båda. Och vi båda ska verkligen försöka göra det bästa av att vara här hemma och trivas och må bra. Men jag är säker på att om vi inte trivs och mår dåligt så kommer vi göra något åt det.
 
Vi förevigade resan med varsin tatuering samma dag som vi åkte hem. Tycker om båda väldigt mycket!
  
Är något av det jag skrivit förståeligt eller är det bara massa flum?
KRAM vi hörs snart igen 

No more spendinglimits

Ja, som rubriken säger. Vi har senaste veckan (som är våran sista vecka om någon missat det) dubblerat våra utgifter per dag, heeeelt tagit bort den spending-limit som vi tidigare har försökt att hålla oss till. Den största skillnaden har varit att vi inte tänker på vart vi äter och inte heller hur mycket vi beställer in, vi har gått loss på maten varje måltid. Och så var vi idag och shoppade lite (en tröja till Måns och en present, så inte så farligt) och på eftermiddagen var vi på spa. Vi båda unnade oss en Full Bodyscrub på 1 timme. 
 
Det har varit härligt och nu när vi bara har två dagar kvar (!!!!!?) försöker vi klämma in så mycket vi kan av de restauranger vi vill äta på igen, det vi vill göra och sola så mycket det går. Eller ja, jag försöker klämma in så mycket sola som möjligt och Måns blir illa tvungen till att sola nu när han igår när vi var i skateparken ramlade och vrickade foten. Han fick avsluta skateandet direkt och idag har han inte kunnat surfa. Han har ont men det har blivit bättre idag. Förhoppningsvis kan han surfa imorgon och en sista gång på onsdag. 
 
Dessa skedar spenderade jag 100kr/styck på. Man får ofta skedar som liknar dessa på en del caféer här och jag har sagt till Måns hela tiden att jag ska köpa sånna. Han har inte riktigt låtit mig så när jag häromdagen gick i små butiker medans Måns surfade passade jag på. Han suckade och suckade sedan ännu mer när jag insåg att själva skeden är för stor för min mun... hahah.
  
Det är liiite sjukt att vi inte varit här tidigare. För två dagar sedan åkte vi förbi en restaurang som vi inte varit på och som såg väldigt mysig ut, så vi bestämde oss för middag där samma dag. TUR var det, JÄKLAR vad gott det var. Kan vara den godaste middagen på hela resan. Och vi kunde inte bestämma oss så vi tog varsin rätt och delade på en. Jag tog en "Pasta Alfredo" som var vegansk med risnudlar, alltså, den smakade som pasta i gräddsås. Vi delade på en sötpotatisgnocchi som också var magisk och Måns tog en tempeburgare. WOW! Vi ska tillbaka ikväll och spendera pengar igen.
  
Igår tog vi på oss festkläderna (som om att vi har sånna... hehe) och gick till Deus för att äta middag, dricka öl och drinkar på happy hour och för att det är trevlig stämning där. Vi kom dit väldigt tidigt för vi hade inte ätit lunch så det var inte så mycket folk och musik än men alltid lika god mat och härligt med happyhour. Vi kom dock hem redan halv nio tror jag så så mycket fest blev det inte direkt...
  
Och idag var vi ju på spa. Vi bokade in oss på en bodyscrub. Så innan fick vi välja vilken skrubb vi ville ha, vilken lerinpackning vi ville ha efter skrubben och vilken olja vi ville bli duschade i. Vi fick byta om och fick fina saronger att ha runt oss. Sedan fick vi ligga på en bänk och bli skrubbade och efteråt ligga med lerinpackning under en filt. Det är väldigt intimt när man blir masserad och skrubbad, det är inte mycket av kroppen som inte blir masserad.. haha. När vi var klarbakade med leran var det duschar ovanför bänken så vi fick ligga på bänken och bli duschade medans hon smorde in olja. Det var speciellt men huden känns väldigt bra nu. En rolig grej verkligen.
    
Nu ska vi duscha och göra oss klara och snart åka för middag. Vädret ser inte så roligt ut, vilket är lite tråkigt nu sista dagarna. Imorgon hade vi som plan att åka till ett poolområde och njuta av solen hela dagen, sista solen. Hoppas att det inte ska regna imorgon, det har jag inte planerat för. Håll tummarna för bra väder sista två dagarna nu. 
KRAM
Visa fler inlägg