Det ska inte bara vara bra

Igår åkte vi över till Bali igen. Det är skönt att vi är här igen men det var en ganska jobbig dag igår.
 
Vi lämnade vårat homestay på Lombok runt 9 och kom fram till där vi är nu runt 20. Så det var en lång dag med mycket väntan. Färjan mellan Lombok-Bali tar egentligen ca 3 timmar men det tar evigheter för den att ens lämna hamnen på Lombok och när den väl är framme på Bali står den i "kö" utanför hamnen i ca 1 timme innan vi ens kan lägga till som även det tar väldigt lång tid. Det är väldigt oorganiserat allt detta. Rörigt och stökigt. Men vi valde det billigaste alternativet, ca 60 kr för två, så det är okej ändå.
 
Sedan hittade vi en chaufför som skulle köra oss hem till Canggu och det stället som vi bokat AirBnb på. Han var otrevlig och bad hela tiden om mer pengar. Men vi kom fram och när vi kommer fram får vi veta att värden där vi bor har meddelat oss att han inte har rum åt oss, ett meddelande som vi aldrig fått. Istället har vi fått en bekräftelse och kvitto på betalningen. Så där står vi hungriga och trötta och får veta att vi betalat för ett rum som inte finns. 
 
Han hade rum för oss två nätter så vi tog dom och försökte få tag i AirBnb för att få pengar tillbaka. Det gick inte igår kväll och vi åt middag och letade nytt boende för sista tiden av resan. Jag sov oroligt och funderade på om vi skulle få tillbaka pengarna eller inte.
 
Idag har jag varit väldigt trött och nu även slut i huvudet efter att ha varit så stressig över pengarna och boende. MEN, nu har vi nytt boende för sista tiden som vi är väldigt nöjda med och vi har även fått tillbaka pengarna, puuufh. Ny stället ser jättefint ut, de har två hundar som bor där och en pool. Blev lite dyrare än räknat med men det klarar vi. Hellre några tusen extra och vi har det riktigt bra sista tiden än att vara snåla och ha det halvbra.
 
Måns är iväg på sitt andra surf nu, jag har simmat idag. Vi ska gå på happy hour på Deus och äta pizza och dricka öl och vin nu när han kommer hem igen. Sen ska jag fan sova som en jäkla stock hela natten.
 
Kram på er!
 
En bild från en av färjorna som vi åkt senaste dagarna. En underbar hund som heter Buma på Sumbawa. Och ett underbart café på Lombok, blir man inte inspirerad av sånn här inredning?!
 
 

En dag på Bali

Medans vi var på Bali provade jag att filma för en så kallad "vlogg" och klippte för ett par dagar sedan ihop en video från det. Har aldrig filmat/redigerat något sådant förut så det var nytt för mig. Men jag tyckte om det och tyckte att det var roligt. Jag själv är ganska nöjd med den också, den är lite "cheesy" och inte perfekt klippt men ändå mysig.
 
 
Vad tycker ni?!
 
 

Bali - Lombok - Sumbawa - Lombok - Bali

.... på tio dagar. Typ. 
 
För er som missat så är vi nu på Sumbawa. Sumbawa är ön som kommer efter Lombok, ännu lite längre från Bali. Vi tröttnade ganska snabbt på Lombok och var ganska överens om att där vill vi inte stanna i 3 veckor. Så för att Måns skulle få surfa ordentligt bra vågor åkte vi till Sumbawa i måndags. Det är jättefint men det finns inget att göra om man inte surfar, så jag är uttråkad även fast det är riktigt fint här. Det finns en restaurang och ett par hotell.
 
Men vi ska åka härifrån idag, tillbaka till Lombok för att komma till Bali igen på söndag. Slänger upp lite bilder från Lombok och Sumbawa nu när vi har bra wi-fi här.
 
Man var tvungen att ta båt ut till ett ställe på Lombok, vackert men en dålig våg med konstigt crowd.
Vi hittade några bra ställen med bra mat. Smoothiebowl nedan (i mitten) är en av mina favoriter på hela resan faktiskt.
Hittade även en del riktigt fina stränder med vit sandstrand och blått hav. Har tyvärr inte kunnat fota något då vågorna oftast varit för långt ut på rev.
Och här är bilder från stranden som vi har varit på här på Sumbawa. Måns har surfat långt där ute som ni ser på den sista bilden.
 
 Vi hörs igen snart, nu ska vi packa och sedan ta oss på moppe och färja tillbaka till Lombok.
KRAM 
Visa fler inlägg