Sista dagen

Idag spenderar vi sista dagen och sista natten här på NZ innan vi imorgon tar flyget mot Fiji. Det ser vi båda fram emot väldigt mycket. 

Ber om ursäkt för väldigt dålig uppdatering senaste tiden. Vi har bara försökt njuta av de sista dagarna och inte tänkt på att leta efter wi-fi. Lovar att när vi är på Fiji och har installerat oss så ska jag skriva om de sista dagarna här också. 

Nu ska vi bädda i bilen en sista gång och kolla på Friends i vår DVD i taket. 
Kram

Ett par bilder så länge från igår när vi lagade middag i regnet. 
(null)

(null)

(null)

En lång uppdatering

Vi har sedan vi befann oss nere i Castlepoint letat surf. Dock utan framgång och Måns har inte surfat något mer först idag. 
 
Innan vi kom fram till Gisborne sov vi en natt på en gratis camping som låg mitt ute bland ingenting. Precis vid en flod där de hade en ropeswing. Måns var överlycklig och provade ropeswing direkt. Jag själv hade fått ont i tanden då och var inte sugen på att gör något alls. 
 
Vi hade en ost och vin kväll mitt ute i skogen. Mysmys.
Dagen efter kom vi till Gisborne. Det var inget att surfa på, jag hade riktigt ont i tanden och det blåste storm. Vi hade helt missat den cyklon som var på väg mot Nya Zeeland, Gita. Som faktiskt träffade norra sydön och södra nordön för någon dag sedan. Så vi hade bra timeing med att lämna sydön.
 
Vi hängde i alla fall i Gisborne en natt för att se om vågorna skulle bli bättre. Dagen eftet var det lika "flat" då som dagen innan. Och min tand gjorde lika ont, inte minsta förbättring. Så efter snabb frukost letade vi upp tandläkare i stan och åkte runt tills vi fick en tid samma dag. 
 
Vi fick i alla fall vakna upp till detta i Gisborne. Tyvärr något som jag missade pga min tandvärk som stängde mig inne helt!
Medans vi väntade på att klockan skulle bli 15.15 så skatea Måns, vi duschade och fyllde på bilen med vatten. Väl inne hos tandläkaren tittade han på tänderna i 5 sekunder innan han såg problemet. Så jag fick antibiotika och munskölj.
 
Måns höll på att bli galen av att ha en tjej som inte pratade och av alla icke existerande vågor. Så han kollade vart man skulle kunna surfa på nodön kommande dagar och vi började köra dit. 12 timmar uppdelat på 2 dagar senare var vi på plats utanför en by som heter Ahipara. Sov igår på en jättemysig camping bland bergen.
 
Och idag, efter att ha kört 12 timmar så var det inte riktigt vad han hade väntat sig. Det var mer vågor för nybörjare, som för mig. Men jag som fortfarande har ont i tanden och äter antibiotika kände inte för att hoppa i. Men, Måns var i nån timme och fick röra lite på sig i alla fall. 
 
Eftersom att vi inte kör en fyrhjulsdriven jeep så fick vi gå längs revet i 20 minuter för att komma till surfet. Vackert och värt det trots dålig surf.
Nu sitter vi på ett bibliotek igen, laddar allt, kollar igen wifi och jag ska ta tag i försäkringsärendet angående tanden nu. Som mår bättre. Imorgon hoppas jag vara värk-fri!
Kram!

Nordön

Efter senaste inlägget så åkte vi mot färjan för att byta ö, till nordön. Vi blev på kvällsfärjan som tog oss genom sista delen av sydön ut på havet i solnedgången. Det blev en riktigt magisk kväll bland alla berg och "the golden light". Att färjan var så dyr gjorde inte så mycket, det blev värt varenda krona.
 
Min älskling som är amazed av naturen och fåglarna.
Väl på nordön och i Wellington tog vi oss ut från stan en bit för att sova. Och dagen efter, alltså i söndags, åkte vi ut till kusten igen för att surfa. Vi hamnade i en liten by som heter Riversdale, på östkusten. Vädret var verkligen superhärligt så vi tog några timmar på stranden och spelade kort, solade, badade och Måns spelade ukulele. Efter lunch blev det surf. Måns surfade en kortis, drygt en timme, och jag filmade med GoPro från vattnet. Det var långgrunt så jag kunde stå med en bra bit ut.
 
Blev bra surfbilder och roligt för Måns att se sig själv surfa på så nära håll. Nya vinklar som absolut ska filmas mer!
Efter surfet i Riversdale åkte vi vidare till en liten by ca 1 timme ifrån, Castlepoint. Vi åkte hit för att sova på en av campingarna och även i hopp om att få surfa idag. Vi sov på en camping som i princip var en trädgård/gräsmatta till ett enklare hotell som även hade en bar. Så innan vi lagade mat tog jag ett glas vin och Måns en öl. Mysig kväll.
 
Tyvärr blev det inte surf för oss idag, havet hade blivit "flat". Så idag har vi en resedag med slutmål Gisborne, dock blir det stopp över natten i Napier. 
Vi hörs snart igen! KRAM
Visa fler inlägg