Favoriter - del 4

De vackraste platserna vi åkte förbi var garanterat i Galicien. Ingen av oss har upplevt en natur som den och har nämnt det tidigare, det är galet vackert på en del ställen. Vi har en favorit även här. Staden/byn heter Donón och ligger längst ut på en halvö ovanför Vigo. Byn låg på en höjd precis vid havet och det var sådär gåshudvackert från att solen gick upp till att den gick ner. Pricken över iet här var byns liveband med säckpipa och trummor på byns restaurang.

 
När jag tänker tillbaka på alla dagar vi spenderat tillsammans så finns det vissa dagar jag minns mer än andra. En av de dagarna som jag verkligen tycker om och uppskattar nu i efterhand var en av de sista dagarna i Sagres, Portugal. Planen för dagen var som vanligt att surfa och vi gick upp ganska tidigt och åt tidig frukost för att leta surf. Vi letade och åkte runt med bilen i säkert en timme men hittade inget som gick att surfa. Det var ett stort swell med mycket vind som blåste sönder vågorna. Det slutade med att vi låg i bussen helt fnissiga och åt choklad och tävlade om vem som kunde göra minst pappersbollar av chokladskräpet. För att fördriva tiden åkte vi även till en restaurang och åt lunch typ 2 timmar innan vi började laga middag. Det var egentligen en jäkligt tråkig dag, men det var mysigt. 
 
En mysig dag i bussen
 
En händelse som hade kunnat bli riktigt jobbig men som blev ett litet projekt och i efterhand en rolig händelse var i Biscarosse, Frankrike när den drönare vi fått låna av Måns lillebror fastnade i ett träd. Det var inte ett litet träd det här, nej det var ett träd på 10-12 meter med grenar först vid 10 meters höjd. Och drönaren fast i en gren. Vi fick hjälp av våra tyska grannar som vi hängde med en del och började kasta bollar för att försöka träffa den så den kom ner. 

Efter ett tag fick vi låna ett fiskespö och en kitelina av en annan tysk granne. Vi fäste en karbinhake i änden av fiskelinan och försökte kasta upp den på rätt gren för att sedan sänka den och fästa kitelinan i haken och sedan fiska upp linan och när den var spänd runt grenen skaka grenen tills drönaren ramlade ner och fångades upp i hängmattan. Det här var inget som gick på första försöket och projektet tog säkert minst 1,5 timme. Drönaren kom ner och var helt oskadd, vilket är helt sjukt.