Tävling och fiskdoft

Nu har vi lämnat Peniche, vi är på motorvägen påväg neråt, mot värmen igen. Hela dagen idag har vi varit på stranden Supertubos och kollat på surftävlingen. Förhållandena var epic med riktigt stora vågor, ”dubbel overhead”. Det var häftigt att se så stora vågor på en tävling med världens bästa, som även dom hade problem med att ta sig ut genom allt vitvatten som kom in. 

Vi hann vara några dagar i Peniche, en stad som har rykte om sig att vara en surfstad. Och absolut, det är en surfstad med surfshops, surfare och vågor överallt. Ändå fick vi inte den sköna surfvibe man brukar känna när man är i en stad/på ett ställe med så mycket surf. Även här hade de arga locals som gjorde en tråkig stämning. Och en fruktansvärd fiskdoft över hela staden. 

Nu är vi som sagt på motorväg ner till värmen, en aning bittra. Vi förstod inte riktigt hur vägtullarna fungerade och det fick vi betala 800kr i böter för. Så tips till den som ska bila i Portugal: 1 - undvik motorvägar så gott det går. 2 - går det inte, STANNA vid vägtullen som lyser grönt med öppen bom och ta en biljett!!

Bilder från WSL MEO Rip Curl Pro 2017