Sportfiske

Igår hade vi efter en vilodag återhämtat oss från livets bästa dag. Planen var ändå att bara ta det lugnt och vila i hängmattan, kanske ta en promenad och bara chilla. Men vid 10 på förmiddagen så var det ett gäng som skulle följa med ut och fiska till kvällens middag och eftersom att det var gratis och vi inte hade några planer så hängde vi med. 
 
Eftersom att jag aldrig har "sportfiskat" tidigare så hade jag verkligen ingen koll på hur man gjorde eller några förväntningar, inte Måns heller. De andra som var med hade tidigare erfarenhet av sportfiske och hade ganska bra koll på hur man gjorde. Vi blev ute på havet i drygt 3 timmar, fick 16 skipjack tuna och Måns fiskade upp 2st. Vi fick väldigt bra energi och alla var så taggade och skrek och tjoade så fort vi såg eller fick en fisk. Riktigt roligt var det.
 
Vi åkte hela tiden runt med båten och följde efter fåglarna. Fåglarna och fiskarna vi fångar äter samma mat, småfiskarna, så fåglarna idikerar vart det finns stora fiskar. Häftigt att vara så nära och se det man sett på Planet Earth.
Första fisken. Det var inte trevligt i den isboxen efter blod från 16 fiskar.
När bensinen började ta slut så åkte vi hemåt igen. Alla var nog lite trötta från solen, all energi vi utstrålade hela tiden och för att det var tungt att dra upp fiskarna. När vi kom hem tog vi en gruppbild när vi höll upp fångsten och sedan samlades vi runt ett bord med kocken för att göra sashimi. Och hörrni, Måns åt fisk!! Och han tyckte om det! Jag åt också men jag brukar ändå äta fisk ibland, men ni som känner Måns vet att han INTE tycker om fisk. Men han åt flera stycken och tyckte om det, bra gjort av honom! Vi åt även fisk till middag på kvällen, det var han inte lika imponerad av men det gick ändå ner.
 
Egenfångad och SÅ färsk tuna-sushi. Smakade verkligen som kött.
Detta var något som kocken kallade för "kokomba". Också tunafisken blandat med morot, gurka, tomat, lök och kokosmjölk. Det var SÅ gott!
Kolla vad duktig han är <3
Efter middagen hade vi cava-kväll igen. Måns var kvar länge och drack många koppar men jag var sååå trött och gick och la mig efter en runda. Väldigt trevligt med sånna spontana dagar.